Колискова

Спи, синочку мій, дитино,
Крепким сном, глибоким.
Хай тобі насняться, милий,
Далі соньоокі.

Хай манять тебе веселки,
В райдужні країни.
Молоде щире серденько,
Та й не зна руїни.

Твої мрії будуть чисті,
Як з криниць краплини,
Як роса, в зеленім листі,
Із початком днини.

Твоя доля, щастям повна,
Як море безмежна.
Як Вітчизна, серцю мила,
Світла й незалежна.

Нехай зорі, в нічнім небі,
Вказують дорогу.
Нехай вип'ють, сину, з тебе
Болі і тривогу.

Люби матір, люби батька,
Кохай половину.
Не забудь, що ти - Людина,
І шануй - Людину.

квітень 2000 р.


Рецензии