Колдунья - на украинском языке

Предлагаю вашему вниманию песню на украинском языке.

Русский язык: колдун, колдунья;
Украинский язык: чаклун, чаклунка;
чаклунство - колдовство.

Итак, песня "Чаклунка":

Люди кажуть, люди знають,
Що чаклунства не буває.
Все це - байки, все це - казки,
Так скажіть мені, будь ласка,
Чом я спокою не знаю,
Та цю дівчину кохаю.
Я на неї тільки гляну,
Та, як сніг весняний, тану.

Приспів:

О, чаклунка, добра, мила,
Що зі мною ти зробила?
Зупини мої страждання,
Дай-но, дай-но, сподівання!
Дай хоч крапельку надії,
Та здійсни ти мої мрії!
Хто ж у цьому допоможе?
Бо без тебе я не можу!

Прошу я: скажи, будь ласка,
Ти прийшла з якої казки?
Я не знаю, що зі мною -
Зачарований тобою.
Ти, як промінь у віконці,
Ти - весна, ти квітка сонця,
Ти джерельний мій струмочок, -
Мабуть, чари це дівочі!

Приспів той самий.

Що мене так зчарувало
Та мій спокій відібрало:
Чи твої блакитні очі,
Чи тоненький стан дівочий,
Чи вуста як стиглі вишні,
Чи волосся довге пишне,
Чи твоя чарівна мова,
Чи твоя душа чудова?

Приспів той самий.

Повен я тепер любові -
То якийсь напій чудовий,
І, як хвиля водограю,
Та любов у серці грає.
Де мені узяти ліки?
Зачарований навіки!
Хто у цьому допоможе?
Бо без тебе я не можу!

Приспів той самий.

07. 03. 2005 г.

А теперь - дословный перевод на русский язык:

Люди говорят, люди знают,
Что колдовства не бывает.
Всё это - басни, всё это - сказки,
Так скажи мне, пожалуйста,
Почему я покоя не знаю
И эту девушку люблю.
Я на неё только гляну
И, как снег весной, таю.

Припев:

О, колдунья, добрая, милая,
Что со мной ты сделала?
Останови мои страдания,
Дай же, дай же надеяться!
Дай хоть капельку надежды
И осуществи ты мои мечты.
Кто же в этом поможет?
Потому что без тебя я не могу!

Прошу я: скажи, пожалуйста,
Ты пришла из какой сказки?
Я не знаю, что со мной -
Околдован тобой.
Ты, как луч в оконце,
Ты - весна, ты цветок солнца,
Ты родниковый мой ручеёк,
Наверное, чары это девичьи.

Припев тот же.

Что меня так очаровало,
И мой покой отобрало?
То ли твои голубые глаза,
То ли тонкий стан девичий,
То ли уста как спелые вишни,
То ли волосы длинные пышные,
То ли твоя обворожительная речь,
То ли твоя душа чудесная?

Припев тот же.

Полон я теперь любви -
Это какой-то напиток чудесный,
И, как волна водопада,
Та любовь в сердце играет.
Где мне взять лекарства -
Очарован навеки.
Кто в этом поможет?
Ведь без тебя я не могу!

Припев тот же.


Рецензии