Carpe diem!

                Болгарский
                Мир и Я
               

                Л О В И  Д Е Н Я!
                Хораций

                Сгъстява се предутринният мрак
                и без будилник вече съм на крак.
                Защо ли бързам, след като и днес
                пак няма да получа драга вест.
                Задачата отново ще сгреша -
                с успех едва ли ще се утеша.

                Аз отговора търся ден след ден,
                а той ми се изплъзва нерешен.
                Сърцето ми се свива от тъга,
                но няма дума зла да изрека.
                И вътре в мене строго тики-так
                ще ме държи изправена на крак.

                Ана  Величкова            


Рецензии