Посвята

Утримуй-притримуй-голУб
А  слово від серця,
До вИмови тягнеться з губ —
Поклич і – озветься!

Можливо, провИдіння знак:
Ми звані… Ми знані…
Так випало. Сталося так
І в долі Рязані.

На тлі клопітких сподівань,
Доба – не  причина –
Увічнила  світу  Рязань
Поета і сина.

Й не кресне, тримається лет
На Проні, на Сені...
У Леті, на злеті – поет
На ймення: Єсенін.

Чому, дивуватись я звик,
На душу тверезу,
Удавці піддався кадик,
А вени під лезо?..

Ми  знаємо, час проминЕ,
Увічненню – бути!..
Ще будемо чути:
«Моя, ти моя, Шагане».

1997р.


Рецензии