Як буде лiто...

***
Як буде літо і настане ранок…
(Таке приходить у зимові сни)
Доспіють вишні і суниць рум’яні
Пахучі  щічки  скропить дощ рясний.

Кульбабок пух готовий до відлету,
Як ми, як літо, як години, дні,
І звук добутий з вітру флагожету
Як стрибунець загубиться в стерні.

А що із того, як то буде далі?
До слив діждем, відсьорбнувши тепла,
Он сумовитих мальв стрункі  печалі
Лілове надвечір'я обійма.

У лузі трави ляжуть під косою,
І жайвір так тривожно   закружля,
Мій сум за літом, наче за тобою,
…Та перший сніг наверне  звідтіля.


Рецензии