Вередливе лiто

Літо чомусь вередливе,
Змінює настрій суттєво,
То чарівне і звабливе,
То спохмурніє миттєво.

Знову цей дощ сумовитий,
Небо в нерадісних хмарах,
Грім не стихає сердитий,
Вся далечінь наче в марах.

Блискавка знов спалахнула,
Знову обрушився гуркіт,
Річка тривожно зітхнула
Під розхвильований журкіт.

В грудях, мов злякана пташка,
Зимно тремтить безнадія,
Та і в душі щось так тяжко,
Давить похмура стихія...


Рецензии