фiксанти

фiксанти днів терпіння
сподівання
примари на узбіччі

світ зачаївсь не вперше
й чи востаннє
рубіж у вічі?

під хвилею розгойданого моря немовби спокій
і ми нехай нам що там вже говорять
сним в злам епохи

все врешті має вигоріти вщент
і щоб дощем
по тому попіл й золу змито було

й щоб не забули
як довго снили про фіксанти днів
примари на узбіччях сош й морів

почули?
                чи всі спимо?
чи всi вже геть поснули,
й замовкли навесні зозулі:

- ей, жити що?
- ані ку-ку
- що ж просим?

час плине мов ріку несуть у осінь
примари берегів річок й морів
де рід наш жив...


Жив й вижив...
Вижив.
Зовсім. 


 



 


Рецензии