Люди в дороге

                Болгарский
                Мир и Человек


                ХОРА  НА  ПЪТ

                Добра и зла страна - в Човека двете
                допълват се и нерядко враждуват.
                На път, когато хора поведете,
                ще вее бриз и буря ще бушува.

                Ще става той ту равен, ту трънлив,
                нагоре стръмно ще се извисява,
                или пък ще пропада в мрака див,
                а после през пустини ще минава.

                И в лутането дълго може би
                целта голяма ще се издребни.

                Ана  Величкова


Рецензии