Ведзьмiны байкi Белорусские мотивы

Ведзьміны байкі, яны нас загубяць,
Верыць не варта, там вечны падман.
Іхнія жарты нам мозгi задураць,
Нам ствараючы ілюзію рай.

Ведзьміны думкі жадаюць пагібель,
Там бо жыцце ўсё  грахоўна для нас.
Ведзьміна зелле - яно нас каб абкурваць,
Розум губляем мы хутка  падчас.

Ведзьміны рэчы, яны не для многіх,
Там жа людская бяда і сляза.
Радасць, вясёласць , для сілы  нячыстай,
Гэта для бала які ёсць у зла.

Трэба нам вера, царкоўны служыцель,
Пастыр, які нам падкажа як быць.
Сілай цялеснай і больш моцны духам
Нам  ведзь задужа ахову душы.

Ведзьміна зелле нас вабіць спакусай,
Трэба ўмець нам запал свой хаваць.
Малы кавалак каліны, бярозы
Зможа нам сілу, ахову даваць.

Лепш нам знайсцi ту дарогу другую,
Там дзе не правiць нi цемень, нi зло.
Вам бо не трэба , што практыку Вуду,
Каб не гублялi  лёс Карты Тора.

Ведзьма напіша вершы жыццёвы,
Гора, праклёны, спакусы заўсё.
Лепш вам такую кнігу не бачыць,
Будзе спакойная ваша жыццё.

                *****


Рецензии