За все в життi приходиться платити

За все в житті приходиться платити,
І всьому є лише своя ціна.
Та головне, ніде не здешевити –
Доплачувать прийдеться вже сповна.

Життя само нам ціни виставляє,
Та знижок, акцій у життя нема,
Чи можем заплатити – не питає.
Рахунки воно зводить з усіма.

Буває, задаємося питанням:
За що й чому бува розплати час.
Розплату не назвемо покаранням
Й вона буває в кожного із нас.

Ми платим за поступки і за вчинки,
Хоч іноді й питаємо: «За що?»,
Борги збираєм, наче намистинки,
Й від них не відгороджує ніщо.

За все в житті приходиться платити
І наперед не знаємо ціни,
Не завжди борг ми можем відкупити,
Між ним і нами не звести стіни.

Тому живім, щоб взмозі заплатити
І плата неболючою була,
Бо кожен крок прийдеться оцінити,
Щоб відкупить вина себе змогла.

25.04.2021 р.


Рецензии