бiлi

білий клоун на ходулях
біль сумних очей

амплуа контроверсійне
сміху взяти де

лиця сміху не долинути
то вже не сміх

хоч з ходулями долу впади
білий в білий сніг

й скаже перехожий в роздумі
чом-бо ж він страждав?
йшов і плакав
             плакав й шов собі
йшов собі та й впав

скаже ще навіщо то було
натякав на що?
та й махне рукою: загуло,
Леж,
а я пішов

І лежать снігами білі лицарі
долі й горілиць
й пада сніг до їхніх білих лиць
й липне до зіниць


Рецензии