Чудо

                Болгарский
                Мир и Человек


                Ч У Д О

                Сред бурния ек на гората
                се лутат космати предци.
                Те дебнат, промъкват се плахо
                и блещят безумни гледци.
                След време... Човек се възправя
                и с дивия мрак се прощава...

                Кога ли страхът го напуска,
                в кой миг е разперил крила
                за полет над мрачната пустош?
                Как скътал е мъдро познание
                за зли и добри небеса?

                Загадка. Вълшебно мълчание.
                Утроба на сто чудеса.

                Ана Величкова


Рецензии