К Послевоенной Девушке

Пасляваенная - пасля вайны,
а вайна, напэўна, - скрозь, -
і мы бачым толькі сны
аб блізкасці нябёс,

або калі ў навальніцу
маланка абліе ўсё вакол,
і сэрца раптам пачынае біцца
нібы вярнулася да бацькоў

чым і ў дзяцінстве было,
яшчэ ад зорак не зусім
адараванае і дажджом шкло
працягваючае ў слізкасць зім

і падарунак крыл вадзе,
і зруйнаванаму - надзей.


Рецензии