Дерево на холме

 
                Болгарский
                Природа


                ДЪРВО  НА  ХЪЛМА

                Дърво на хълма
                над морето Черно.
                Отдолу плискат
                морските вълни.
                Не го спохождат птици,               
                не звъни
                сред клоните безлистни               
                песента им.               
               
                Но то живее пак,
                дори се радва
                на въздуха
                и бурния простор.
                И слуша как вълните
                с шум запяват
                в един нестроен
                и немлъкващ хор.

                Ана  Величкова               


Рецензии