Ничто

                Болгарский
                Мир и Я


                Н И Щ О Т О

                Нищото какво е?
                За него думи няма,
                ни звуци,
                нито багри,
                ни топла красота.
                Поглъща всичко с ярост
                като бездънна яма,
                студено-равнодушно
                към чест и доброта.

                И счита се могъщо
                Живота да владее -
                неверни знаци слага
                сред студ и мрачина.
                Над него саркастично
                аз мога да се смея
                и с жар да претопявам
                тъма и сивота.

                То няма да ме стрие,
                за миг да ме превърне
                в невидима прашинка
                без образ и тегло.
                Пред мене е безсилно -
                издигам се неспирно
                в пространството космично,
                където няма зло.

                Ана  Величкова


Рецензии