Балканский синдром

                Болгарский
                Мир и Люди


                БАЛКАНСКИ  СИНДРОМ

                Нека натовци пак да отричат -
                знае се страшната истина.
                Бомби с уран на гибел обричат
                живот и природа безмилостно.

                Загиват млади и стари, войници...
                Сираци, вдовици и майки плачат.
                Отровени мрат песнопойните птици,
                сред пустошта само гарвани грачат.

                Бомбите всичко наред погубват.
                Къде е Разумът да възпре лудите?

                Ана  Величкова


                24 март - 10 юни 1999 г.
                Натовско-американски бомбардировки
                на Югославия


Рецензии