Зчудоване лiто

Ой, холодно липам,
Розкучмлені хмари
Біжать, як містяни -
Їжачаться змерзло.

Згори зрідка глипа
Ярило-примара
У шапці повстяній.
Пащеки розверзли

Вітрисько і зливи;
І спека десь нипа,
Мчать хмари стрімливо
І скуляться липи.

Збадьорене зілля,
Земля, вмита й сита,
Біжу по опіллю...
Зчудоване літо...


Рецензии