Старые люди

                Болгарский
                Мир и Люди


                С Т А Р И Т Е

                А бяхме млади, да,
                а бяхме млади.
                Сега сме в старостта -
                мълчим и страдаме.
                Самотно е край нас,
                самотно е.
                Останахме без глас
                и сме безропотни.

                Но още в нас пламти,
                пламти любов.
                Даряваме мечти
                и благослов.
                Ще си отидем ние,
                ще си отидем.
                Пътека ще се вие
                и ще я видите.

                По нея ще вървите
                и все по нея.
                Пронизала мъглите
                звезда ще грее.

                Ана  Величкова


Рецензии