Осенняя сказка

                Болгарский
                Природа


                ЕСЕННА  ПРИКАЗКА

                Лист жълт от стара бука
                се спусна покрай мене.
                Аз в шепа го прихлупих
                като врабче пленено.
                А сетне я разтворих,
                но връхлетя вихрушка.
                В свободните простори
                листецът се залюшка.

                Поде го силен порив
                и бързо го издигна
                нагоре, все нагоре -
                до Слънцето достигна.
                Сред вихри нажежени
                припламна и засвети.
                За миг един последен
                той озари небето.

                Ана  Величкова


Рецензии