Баядар

Кьилел храй цуькверин таж,
Пlузарралла мили хъуьруьн.
Патав кlанда пайгар дилмаж,
Агакьариз рикlин луькlуьн.
                ***
Я бахтавар инжи тават,
Яраб вун низ яр жедатlа?
Атайла гаф лугьуз къуват,
Зазни ихтияр жедатlа?
                ***
Вучиз дидар заз акунай,
Рикlевайди чараз тирдан?
Чанда ашкъид цlаяр туна,
Къениндал руьгь тараз тирдан?
                ***
Заз килигмир, ийер къугь,на,
Квахьна, акьул кьиле амач.
За мад кьисмет зи къвед кьуна,
Вал хъяйдай гуьлле амач.
                ***
Катмир закай,жейран игъи,
Ленг хьухь вун са герен,акъваз.
Ашкъид гъиляй кенястягъи
Цкlенвайди вучда хьи ваз?
02.05.2020 г.


Рецензии