Укр. Куди не глянеш любий друже

Куди не глянеш любий друже
всюди пани, пани. пани,
а мені слух це слово ріже
з позаминулої весни.

Вони багаті та пихаті,
себе вважають, що пани
живуть в палацах, а не в хаті,
а люди мерзнуть щозими.

За тридцять років зникли села,
одні розвалини в дворах,
а люди цих панів зростили,
а в мене сльози на очах.

За те, що знав, чи чув, чи бачив
яким лишилося село,
і відчуваю скоро втрачу
те місце й назву. де було.

То ж схаменіться, добрі люди
не наступіть на граблі й вила,
ви їїх призначення забули,
у кого ще лишилась сила.


Рецензии