Дощове

ДОЩОВЕ

Сидимо з котом біля вікна,
Дощ спостерігаєм.
Молока — йому, собі — вина.
— Будь здоров!
— Навзаєм.

Там — танцюють п'яні колоски,
Аплодує листя.
І вкривають скло стрімкі мазки
Дощової кисті.

Краплі метушливо мерехтять,
Дзена нам паплюжать.
І нервово стебла трав тремтять,
І дрижить калюжа.

Літо із негоди почалось,
Та я не зважаю.
Значить, все напилось, налилОсь.
Дощ — до урожаю.

Нам з котом негода не болить,
Ми напоготові,
Значить, буде, що собі налить
І налить котові.


Рецензии
Общение с котом...
Началось.

Сергей Случанский   15.06.2021 20:09     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.