А ти не заслуговуеш на сум

А ти не заслуговуєш на сум.
Доволі суму у житті твоєму.
Не сум ти заслужила, а поему –
із кращих почуттів і кращих дум.

На сум не заслуговуєш, та ти
од часу час немов шукаєш жалю.
І все ж таки нема в тобі печалі.
Нема у тобі суму пустоти.

Ти носиш в собі висоту небес
і благородство мрійництва жіноче.
Ти не печалей, ти не суму хочеш.
В очах твоїх – лиш пошуки себе...


Рецензии