Язык

                Болгарский
                Мир и Люди


                Е З И К Ъ Т

                Езикът е и сладък, и горчив -
                да го изтръгне някой пожелава,
                а друг пък го проклина мълчалив
                или на съд открит го призовава.

                А той си е такъв - многоречив.
                За роля отговорна е повикан -
                да те направи може би щастлив
                или да те рани в словесна битка.

                Той даден е да свързва и гради,
                но вред оставя пакостни следи.

                Ана  Величкова


Рецензии