Мелкие мысли

                Болгарский
                Мир и Люди


                ПЛИТКИ   МИСЛИ

                Плитки мисли на мъгляв език -
                успешно тази школа съществува.
                На всички тя натрапва своя лик,
                налага догми и вкуса диктува.

                От искрените чувства се стеснява,
                срамува се от смелата мечта,
                а думите неясни хлад навяват
                към хората, живота и света.

                Защо тогава някой ще ги пази
                от рухване и ядрени зарази?

                Ана  Величкова


Рецензии