La umbra viselor

    31.05.2021 год.
     К И Ш И Н Ё В
        (Mold)
La umbra viselor cu dor,
Am revenit acasa.

La satul meu infloritor,
La vatra stramoseasca.

Pasesc semet si apasat,
Sub cerul insorit.

Parc; mai eri eram copil,
Azi sant imbatranit.

Asi poposi necontenit,
la casa parinteasca,

Dar lacrimile ma cuprind.
Tristetea ma apasa.

Nu este mama, nu-i nici tata
Si casa e vinduta,
A fratilor minte de vata,
A fost mult mai vazuta.

Trecind pe linga ea acum,
N-am grai si n-am cuvinte..
 
Ma simt un spin intre doi scai,
Nu fericit ca inainte.

Ma linistesc doar cu-n dor sfant,
Cu-n dor de scoala,de prieteni,

Care imi mai dau avint,
Sa zbor printre luceferi.

Cand vin in sat,eu vin la ei,
La a cei ce ma asteapta.

Ei ma intimpina cu flori de tei,
Cu inima lor pura si curata.

Ma imbratiseaza atat de cald,
Precum a mamei mele brate,

In palme stele luminoase imi cad,
Ce ma saruta pur pe fata.

Va multumesc,mult va iubesc,
Caci imi mai santeti alaturi.

Santeti un pom infloritor ceresc,
Cu radacini puternice de prieteni!


Рецензии