Новая беда

                Болгарский
                Природа и Люди


               
                Н О В А   Б Е Д А

                Назад към Природата! - странно звучи.
                Има ли всъщност природа,
                незаразена от вредни лъчи,
                от алчни ръце неотровена?

                Ново откритие - нова беда.
                Плод ранен и още зелен.
                Опитва го с дива наслада света
                и бърза към съдния ден.

                Ана  Величкова


Рецензии