listen night

a moment's brief, sundown's peak and world stands still
to dust of roads silently falls a tired verse
world of night hovers over you and I
and in the night someone's word again will sound

step after step, your soul's ever close to me
pain after pain, love from the hearts will flow free
day by day, like an illuminating flame
joy's confiding motif flies into expanse

listen night, quiet whisper of years past
listen night, in it breath of sleeping days
listen night, listen to the time flowing
listen night, soon dawn will be returning

and every time the day is leaving us
over the threshold of unneeded words and lines
over string nightly world quietly leans
and to sun sings its loneliness



Слушай ночь..(К. Кельми - К. Никольский)

Короткий миг, закатный блик и мир затих
И в пыль дорог неслышно лег усталый стих
Мир ночной над тобой и надо мной
И в ночи чье-то слово снова зазвучит

За шагом шаг, все ближе мне твоя душа
За болью боль, прольется из сердец любовь
День за днем, озаряющим огнем
В даль летит радости доверчивый мотив

Слушай, ночь, тихий шепот лет минувших
Слушай, ночь, в ней дыханья дней уснувших
Слушай, ночь, слушай как время льется
Слушай, ночь, скоро рассвет вернется

И каждый раз, когда уходит день от нас
Через порог не нужных строк и лишних фраз
Над струной мир склоняется ночной
И поет солнцу одиночество свое


Рецензии