Ты мудрый

                Болгарский
                Мир и Люди


 
                ТИ   МЪДЪР  СИ

                Мъдър си щом можеш да надвиеш
                страстите присъщи на човек -
                лошите в зародиш да убиеш,
                а за другите да търсиш лек.

                Да не позволяваш да те люшкат
                като черен клон насам-натам.
                Да те блъснат сред тълпа бездушна,
                изнемогващ и безплодно сам.

                Мъдър си, успееш ли навреме
                своята съдба в ръце да вземеш.

                Ана  Величкова


Рецензии