Мудрец

                Болгарский
                Мир и Люди

               
                М Ъ Д Р Е Ц Ъ Т

                Мъдрецът е наистина богат.
                Напират в него благородни чувства
                и знае как да бъде дълго млад,
                живота си да претвори в изкуство.

                Разбира всичко той, но не прощава
                съзнателния мрак на паметта,
                ни лесно придобита мрачна слава,
                потъпкала без жал човечността.

                Той знае много и докрай го помни,
                прокарва всеки ден една бразда,
                в която зърно скъпоценно рони -
                светът да не познае бедността.

                Ана  Величкова 


Рецензии