Живой компьютер

                Болгарский
                Мир и Человек


                ЖИВ  КОМПЮТЪР

                Чудо неизучено
                е мозъкът човешки,
                на него няма равен
                по сложност във Всемира.
                Каквато и задача
                да му поставят тежка -
                ту отговор, ту мъдрост
                за нея той намира.
               
                Компютър съвършен
                е смешно да се мери
                със своя смел създател
                и майстор на игри.
                От страшната му мощ
                планетата трепери.
                Дано открие мярката
                и сам се усмири!

                Ана Величкова


Рецензии