Сердечний геп

                                I
Сліпому серцю – зір не допоможе.
На присмерку: ні крапки, ні тире.
Темницю, серце, витримати може.
Ув'язнене у темряву – помре.

Ображеному серцю — не до слів.
Такою, в ньому сповнюється сила,
Що навіть там, 
                    в сузір'ї “Гончих псів”,
Від нього, Вдача, Душу відпустила.
                              II 
              Озирнувся на миг,
              На вагання наліг,
              Ще і скроні спітнілі – 
              Не витер:
              На сім сотень доріг,
              З себе вигріб, що  зміг,
              Задля простору вітру – 
              На вітер!
              Все надвір'ю віддав:
              Від терпіння до сліз.
              Думав біль
              З-за вікна не торкнеться.
              Тільки вітер по склінню,
              Неначе склоріз,
              Ще. мого, 
              Домагається серця.


Рецензии