Сонет 2021

       KO'Z YO'LDA KULISH ...
Men kitobda Xudo bitta ekanligini o'qidim,
u dunyoni, Odam Ato va Momo Havoni mevalar uchun yaratdi.
Umuman olganda, bitta Rabbimiz bor,
Mandat: injiqlik yo'lini bilmay, muhabbat bilan yashang.
Ong paydo bo'ldi, birinchi marta odamlar hayratda qoldilar,
unda dunyo - bu kosmosga uchib ketgan ulkan to'p.
               
Yillar o'tdi, ular hammaga va har doim shunday deyishadi:
ular tanlangan va Xudo ularning mukofotidir.
Va siz, go'ngning hidida, soya kabi yashaysiz.
Va o'sha sud kuni keldi.
keksalar va kasallarga rahm-shafqat yo'q,
U - vabo odam podasi singari bizni yo'q qiladi.


Рецензии