Чудо

           На тригодишните ми внучки
           Рая и Даная

Две момиченца свои пътечки
правят вече в големия свят.
Роден дом и простори далечни
сливат в детския кръговрат.

Три години на Слънчо се радват,
в своя детска Вселена растат.
Чувстват само – летят или падат –
ще ги стопли семейният кът.

„Мамо, вятър танцува с цветята!“ –
от любимата люлка крещят.
Чакат босото мургаво лято
с мама, татко да тръгнат на път.

С колко приказки, песни вълшебни
след игрите изпращат деня.
Кумчо Вълчо козлетата дебне,
мили феи ги галят в съня.

С любопитство и порив се будят,
като птички гълчат в утринта.
Две сестрички  - не са ли те чудо!
С тях все жива струи любовта.

18.05.2021 г.            


Рецензии
Очень красивый язык, образный, светлый! Спасибо вам!

Ирина Сергеева 12   03.10.2023 08:19     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.