Суета

 
                Болгарский
                Мир и Люди


                С У Е Т А Т А

                Суета на суетите! - знаем
                този възглас нов, а всъщност стар.
                Мимолетните неща нетрайни
                на живота стават господар.

                Да сме най-красиви, най-богати,
                да се движим с вирната глава.
                Времето с насмешка ни премята -
                слепи сме, не виждаме това.

                Суетата няма да загине,
                тя е силна като болестта.
                При едни минава за години,
                други пък я влачат до смъртта.

                Ана Величкова


Рецензии