Пепел

 
                Болгарский
                Мир и Люди


                П Е П Е Л

                Хиляди дребни неща помрачават
                всяка висока, безкористна цел.
                Крилата от техния прах натежават
                и невъзможен е полетът смел.

                Хиляди дребни неща ежедневно
                душевният пламък гасят засиял.
                Пепел остава - съвсем непотребна
                и пръска я вятърът освирепял.

                Ана  Величкова


Рецензии