Хвороба

 
Прокинувся Микола,
Не хоче йти до школи,
Встає повільно з ліжка:
- Ой! Заболіла ніжка
І голова гаряча.
Я захворів, неначе…

- Лежи, дитинко, в ліжку,
А голову та ніжку
В лікарні полікують.
З цим, синку, не жартують.

Міркує наш Микола:
- А раптом ще укола
Призначать в тій лікарні?
Мої бажання марні...

Гучно кричить Микола:
- Я, мамо, йду до школи!


Рецензии