Емiгрантам

Що для тебе Україна?
Сад вишневий і верба?
Мова, пісня солов’їна,
Кобзи ніжної струна?

Що для тебе цвіт калини?
Спів пташиний, дивний гай?
Ніжний шепіт вуст билини?
Що для тебе рідний край?

Може, вже й не пригадаєш,
Як тут вперше покохав,
Друзів й рідних не впізнаєш,
Дім, в якому ти зростав?

Емігрант – чуже це слово.
Українець, пригадай
Пісню мами колискову,
Й до Вкраїни повертай.

2009р


Рецензии