Забытая книга

Нову ти  книгу у руках тримав.
І палітурка лагідна на дотик,
І типографські фарби ти вдихав,
Її читати ти вже був не проти.

Але , як тільки ти перегорнув.
Лишень , чи дві ,чи три сторінки
Про світ навколишній забув.
Й поринув з головою стрімко.

У глибину життя ти запірнув
У те, що там написано у книзі.
Про все що відбувається забув
І наражав себе на ризик.

На ризик захворіти, тим
Що з сторінок до тебе лине.
І щоб не бути з книгою одним.
Ти вирішив ту книгу кинуть.

У шафі ,між  других книжок
Вона тебе давно чекає.
Коли пройде первісний шок
Ти дочитаєш її ,знаю...


Рецензии