До Богдана Хмельницького

5. Посвящения известным лицам.
(1988 г. – 1996 г.)

Колись полонили всю Европу ляхи,
В мріях садовили у Кремль шляхту княжить!

Богдане, Богдане, славетний козаче,
Знову люд нещасний, як в неволі плаче!

Ти бажав, щоб наша вільна Україна
Квітла та раділа добрим справам сина.

Богдане, Богдане, як би ти з.явився,
Моторошно б стало, чи там опинився!

Знов твої нащадки обікрали неньку,
«браття» з - за кордону вже набили пельки.

Банки та кишені лопають від грошей,
Від золота й срібла, бо ж пани хороші!

Богдане, Богдане, дай же нам пораду,
Як зробить країну сильну та багату!


Рецензии