Стойть Тарас

5. Посвящения известным лицам.
(1988 г. – 1996 г.)

Стоїть Тарас, додолу очі,
Знов думу думає Тарас,
А дума та чорніш від ночі:
Народ в біді… вже в котрий раз!

Портрет на гроші наліпили,
Та вишили на рушниках,
Йому ж дивитись нема сили,
Як люд страждає у віках.

Тоді,як сам був у неволі,
Звертавсь до Бога, до царів,
А зараз від тяжкої долі
Народ вже майже подурів.

Йому нічого вже не треба,
Бо лише гроші у ціні,
Нишпорить у смітті й не греба
Вся нація! Чи може, ні?

Ніхто не хоче працювати,
Бо  грошей майже не дають,
Всі кинулися торгувати,
Як нічим буде – нас здадуть!

Зайдуть до церкви, як отара,
Та ставлять образам свічки,
Спитай про Бога, - з  вуст ні пари,
А скажуть – грішні балачки!

А нині чув, що хочуть пана…
Чи не сказилися вони?
То зараз кожен пан, чи панна,
А хочуть буть, як ви були?

Стоїть Тарас, додолу очі…
Хіба б додумався Тарас,
Що діточки життя захочуть,
Яке він проклинав в свій час!


Рецензии