Сон-97

Клопоталась, клопоталась,
Тай заснула біля печі,
Випічка сьогодні вдалась -
Буде радість для малечі.

Пиріжечки, булки, струдлі,
Напекла на цілий тиждень,
Дітвора ж за вечір струбить,
Не залишивши і кришки.

Є нагода і для торта,
День народження, вродини,
Аби було всім комфортно -
Більше цукру слід укинуть.

Знов на кухні - знов турботи,
Нема часу на дозвіллля,
Але лихо - за роботою
Власний діток не вгледіла.

Що для них - є власна матір?
Домогосподарка й годі.
Наварити і попрати,
Погуляти на природі.

Ні політик, ані зірка,-
Жодних не взяла висот.
Її думка - наче дірка
З бублика, що вліз у рот.

Поки матір по хазяйству
Клопоталась кожну днину,
Дітвора росла з підказки
Запопадливих кумирів.

Слали прикладом - кумири,
І пісні - немов програма,
Мати й виховать не встигла -
Взялись ті, що зіпсували.

Булочки пішли під лайку,
Пиріжки - під пляшку пива,
А любов, як дим цигарки
В чорній кухні розчинилась.

Шоколадний торт з бісквітом,
Інтернет з активним чатом,
Більше цукру, аби діти -
Й перестали помічати.



 


Рецензии