Пошук рэцэпта нгрэдыента

В очередной раз, к величайшему сожалению и разочарованию,
властелины СТИХИРЫ нарушают права автора и каверкают название,
как им вздумается... Сто раз уже объяснял, что нет и быть не может
никаких оснований у создателей сайта для корректирования и редактирования
наших текстов по их усмотрению, но воз и ныне там...

Вот так должно читаться название стихотворения:

             Пошук рэцэптаў і інгрэдыентаў.

 Прошу простить за мой несовершенный белорусский язык - первая проба пера.
Сам (по национальности) русский. Родился на (или в) Украине (на Донбассе),
что несложно обнаружить и по смыслу большинства моих стихов.
 
              З вёсак продкаў сваіх маладыя, нажаль, раз'язджаюцца.
              Феерверкі распуты грэбуюць ўжо ключы крынічныя
              Існасць цэнаў  жыцця, кошту лёсаў людзей прыніжаюцца
              Замест зрубаў і хат, уваходзяць у моду дамы публічныя.


Гарады уздымаюць нябёсы над сёламі малымі
У той жа час вёска быццам бы гнецца упартай лазой.
Не сціраюць мяжы паміж некалі жвавых і квялымі
Гнуць народаў хрыбты да зямлі ня паклажай вазоў.

Намаляваным шчасцем вабя!ць маладых мегаполісы
Хітра уводзячы юных падманам у жудасны зман
Быццам свецкіх ільвіц распранаць будуць толькі да пояса
А вось, зверху ці знізу - усё роўна, дзеля танца кан-кан

Разуменьнем дзяліцца гатовы сваім і сумленнем
Толькі б тых адшукаць, з кім пазіцыі нашы не розняцца
Калі слоў не знайду беларускіх, сардэчным займуся свячэннем
Няхай лёсы, як рэкі, ў мора з акіянамі сыходзяцца
Напісаны:  27.05.2021 года  18.24


Рецензии