Катрены. 53-54

53


Drink wine with a beauty in calm.
Drink wine - and drown your sorrows in it.
It’s better to drink with your happy beloved,
Both for true and a measure in them to search.


Ты пей вино с красавицей в тиши.
Ты пей вино – и горе заглуши.
А лучше пей с любимыми, счастливыми
И истину и меру в них ищи.


54

Who rises for Justice,
He’ll be in memory in centuries,-
Who kowtows, who is lazy,
He’ll be only unnecessary ashes.


Кто встаёт за справедливость,
будет в памяти в веках, -
кто пресмыкается, ленив,
оставит лишь ненужный прах.


Рецензии