Писня про Лесю Украйнку

5. Посвящения известным лицам.
(1988 г. – 1996 г.)

Моя ти по духу сестрице!
Був дух твій твердіший за крицю,
Біль тіла не міг тебе знищить,
Страждаючи, ти стала вище!

Приспів:
             
І, хоч сумні були твої поеми,             
Та  шану їм і досі віддаємо,             
Твоя душа боліла за Вкраїну,             
Для неї ти чекала щастя днину!

Висока і горда дівчина
Франко назвав тебе «мужчина»,
За стійкість, жагу перемоги,
Які б не були перелоги!

Пр.

Хвороби й мені допікають,
І болю всякчас добавляють,
І щоб не жаліть себе більше,
Читаю твої, Лесе, вірші! 


Рецензии