Сон-94

На дорозі у пилюці
Грають діти у селі -
Аби мамку не роззлючить,
Що клопочеться в хліві.

Ще рік-два - і до роботи
Призвичаять в ранню пору,
Ну, а поки безтурботно
Граються попід забором.

Різні ігри для забави,
Поміж інших вибирай,
З правилами чи без правил,
Як захочеш, так і грай.

Доганялки і стрибалки,
Біг і кувирки в пилюці,
Хоча мати й візьме палку -
І накинеться в розпуці.

Це потому, ну, а зараз
Можна разом досхочу,
Поки не набридне, гратись,
Й цупить в діда аличу.

Час обідній - розійшовся
Запахами по подвірях,
Матір кличе, аби йшов вже,
Йшов до хати пообідать.

Всі по черзі розбрелися,
Ну, а хто - усім чужий
На дорозі залишився,
Ждати друзів і тужить.

Схлипне у душі образа,
Що ніхто - і не покликав,
Схлипне - і злетить відразу,
В синє небо, як шуліка.

Потім ігри та веселість,
І дитинна безтурботність,
Поки місяць не позве всіх
У ліжка - мякі та сонні.


Рецензии