Леся Украинка Лiто красне минуло

пераклад на беларускую мову

Лета песню адспявала…

Лета песню адспявала,
Снег ляжыць на полі;
Хмара сонейка схавала,
Зноў зіма на волі!
Дзеці з хаты выглядаюць:
За акном – завеі.
Пні ў сумётах патанаюць
Ды мароз мацнее.
Сумна дзецям у хаціне,
І яны пытаюць:
“ Нас калі зіма пакіне
І снягі растануць?”
Замяло вакол сцяжынкі,
Дзеці не гуляюць.
А на сонейку сняжынкі,
Нібы зоркі, ззяюць.
Срэбны месяц праплывае
Ў лодачцы за ўзлескам,
І пад снегам расцвітае
Першая пралеска.
Дзеці, дзеці, дарагія,
Трошкі пачакайце!
Хутка снег апошні згіне,
Лета сустракайце!
Яркім промнем усміхнецца
Сонейка ў акенцы.
І да нас вясна імкнецца
Ў бэзавай сукенцы!

оригинал
 Літо краснеє минуло…

Літо краснеє минуло,
Сніг лежить на полі;
Діти з хати виглядають
В вікна… шкода волі!
Діти нудяться в хатині,
Нудять, нарікають:
«І нащо зима та люта? –
Все вони питають. –
Он все поле сніг завіяв,
Хоч не йди із хати!
У замкнуті дивись вікна,
Ніде й погуляти!
Сніг з морозом поморозив
Всі на полі квіти…
Десь зима та не скінчиться!»
Нарікають діти.
Ждіте, ждіте, любі діти!
Літо знов прилине,
Прийде мила годинонька,
Як зима та згине;
І заквітне наше поле,
І зазеленіє, –
Знов його весна прекрасна
Квіточками вкриє.
1887р.


Рецензии
Алла Анатольевна!
Мои поздравления! Всей душой рад за Вас!!!

Викторволодин   26.05.2021 20:27     Заявить о нарушении
Спасибо, Виктор Васильевич!!!!!

Алла Белькова Кресс   27.05.2021 11:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.