Травневий блюз

Уже Весна іде на відпочинок,
Під тихий швидкоплинний травня блюз.
Душа болить від гіркоти полину,
Зліта зітхання із чутливих вуст.

А я дивлюсь, як пелюстки із вишень
Габою білою вкривають малахіт.
Сліди весни ліниво день колише,
Як неслухняних, зляканих сиріт.

А блюз на хвилях жалощів качає,
Тривожить мій душевний мікросвіт.
Коли весна знов землю заквітчає,
Чи стріну ще травневий буйноцвіт?

Весна вже йде, дає дорогу літу,
А там уже і осінь та дощі...
А блюз звучить, як подих пізньоцвіту,
Як пісня недоспівана в душі...


Рецензии