Оповiдання... частина 2

Тож стали молоді жити разом.
Лачи перенесла свої пожитки у кибітку барона.
У циганському таборі життя йшло своїм порядком.
Син барона Шуко вдало ожинився,
різниця у роках не стала на заваді.
Вона несла йому погодків - діток малих
одного за одним.
Не вспіли схаменутися, а їх вже п'ятеро -
гордість батька - три сина та дві доньки.
Шуко був заядлим картіжником,любив ними позабавитися.
Похвалятися собою дуже полюбляв,
казав, що кращий грок в окрузі.
Та, як говорять,
"І на старуху буває проруха"...
Попав на своїх,заїджих,та й на великі гроші,
а карточні долги не пробачають.
Злість свою згоняв на Лачи та дітках.
Гроші батька давно промотані,
безвихідь зводила його з розуму.

Вы можете прослушать данное произведение на канале автора: https://youtu.be


Рецензии