Про мiсто

Це славне місто. Рай вогню.
Навмисна заморОка :
Якщо горіть – горить по дню,
Диміть – димить без стр0ка.

Таке воно: і – ах!.. і – ух!..
За всі міста Донбасу:
Сюди везуть металобрухт
Та іншу гео-масу.

З-під ліктя глянеш, прямо жах!
Таке і не присниться :
Усі підпуття в тоннажах,
Аж, гнеться залізниця!

Неначе мливо – в небі дим.
Пудів, отак, під сорок…
У кожну хату, в кожен дім
Спадає чад і мОрок.

Цементно-шиферний дмухне
Та так, що мружиш очі.
Душа не кОжна продихнЕ…
Отут воно – не Сочі.

Це славнозвісний Краматорськ
Де,  теж працюють люди.
Живуть собі не на: - “Авось!”
Усе вдихають в груди.
........
Червень. 1969 рік.   


Рецензии